Komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė BNS patvirtino, kad siekiama sprendimą dėl elektros kainos sumažinimo priimti dar iki Naujųjų metų.

„Mes skubėsime ir bandysime dar iki švenčių priimti sprendimą. (...) Iš esmės kita savaitė yra paskutinė, kai turime patvirtinti“, - BNS sakė D.Korsakaitė.

Pasak jos, kol kas neaišku, per kiek metų bus išdėliotos nepagrįstos sąnaudos ir kiek sumažės elektros kaina: „Mes apsispręsime posėdyje greičiausiai, nes nematėme dar „Lesto“ argumentų, o juos pamatysime greičiausiai trečiadienį“.

Penktadienį komisija svarstys „Lesto“ patikrinimo išvadą, tačiau, pasak D.Korsakaitės, ji bus patvirtinta tik kitą savaitę.

„Bus svarstoma dėl patikrinimo, tačiau jau dabar galiu pasakyti, kad mes nebaigsime šito klausimo. (...) „Lesto“ teigia, kad negavo gruodžio 2 dieną mūsų išsiųstų dokumentų, todėl procedūriškai apsvarstysime klausimą, bet sprendimą priimsime tik kitą savaitę“, - teigė D.Korsakaitė.

Lapkričio pabaigoje komisija paskelbė, kad elektra gyventojams kitąmet kainuos vidutiniškai 1,2 cento mažiau nei šiemet. Spalį komisija nusprendė, kad ankstesnio patikrinimo metu nustatytas 137 mln. litų „Lesto“ viršpelnis vartotojams būtų grąžintas per 3 metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)