Šią savaitę pranešta, jog Telšiuose gyvenanti moteris sulaukė sukčiaus skambučio. Jai paskambinęs vyriškis prisistatė LESTO darbuotoju ir prašė į banko sąskaitą pervesti tariamą 17 tūkst. litų skolą už suvartotą elektros energiją. Nuovoki elektros vartotoja nepatikėjo vyriškio klasta ir susisiekė su LESTO darbuotojais, kurie patvirtino, jog klientė skolų neturi.

Neseniai LESTO klientas pranešė gavęs SMS, kurioje sukčius prašė pervesti 29,99 lito. Esą tiek klientas skolingas už elektrą. Sukčiaus pranešimo sulaukęs klientas nepasidavė provokacijai ir apie tai informavo bendrovę.

„Toks sukčiavimo būdas, kai skambučiais ar SMS prašoma pervesti pinigus į nurodytą sąskaitą banke, – dažnas. Noriu pažymėti, jog mūsų darbuotojai niekada neskambina klientams ir neprašo į pervesti pinigų už skolą. LESTO tik siunčia trumpąsias žinutes ar elektroninius laiškus vartotojams, informuodama apie kliento elektros energijos suvartojimą ir jo mokėjimus. Tačiau ir siųstose žinutėse niekuomet neprašome pervesti pinigų į nurodytą sąskaitą“, – sako Vidmantas Bruzgys, LESTO Prevencijos ir kontrolės skyriaus vadovas.

Apsimesdami LESTO darbuotojais, sukčiai užsuka ir į gyventojų namus. Tokiais atvejais jie dažniausiai teigia, jog nori pakeisti ar patikrinti elektros skaitiklio. Tačiau po tokių apsilankymų, deja, kai kurie pasigenda savo santaupų ar kito turto.

LESTO darbuotojai visuomet vilki aprangą su bendrovės skiriamaisiais ženklais, turi ir pateikia specialius pažymėjimus, patvirtinančius įgaliojimą vykdyti darbus. Be to, bendrovės darbuotojai į klientų namus vyksta bendrovės logotipu pažymėtais automobiliais.

Įtarus apgavystę, gyventojai prašomi nedelsiant pranešti policijai. Pagalba reikalinga pranešant ir apie elektros vagystės ar tinklų įrangos plėšimo atvejus, mat dėl jų patirta žala turi įtakos elektros energijos kainai, kurią moka visi sąžiningi vartotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)