"Pesimistinis scenarijus pradėjo pildytis. Mūsų prognozėmis, gavyba smuks. Tačiau šis mažėjimas nebus dramatiškas, jis panašesnis į pokyčius, matomus Šiaurės jūros akvatorijoje", - sakė pareigūnas duodamas interviu leidiniui "The Financial Times".

Anot L. Feduno, ekspertai apsvarstė kelis situacijos kaitos scenarijus. Viename iš jų nurodoma, kad nuo ateinančių metų Rusija žengtų "nedidelio naftos gavybos apimčių mažinimo" keliu. Antruoju atveju teigiama, kad gavybos apimčių mažėjimas vyktų sparčiau - daugiausiai įtakos procesui turėtų "senstantys telkiniai" Vakarų Sibire.

Šiuo metu, anot vieno iš "Lukoil" savininkų, realu kalbėti apie antrąjį scenarijų. "Šiuo metu įvykiai klostosi kaip tik pagal antrąjį, pesimistinį, scenarijų", - nurodo pareigūnas.

Taip pat L. Fedunas komentavo ir Vakarų nustatytas Rusijai sankcijas. "Jos mums buvo netikėtos. Esame absoliučiai nepriklausoma privati įmonė. Tačiau toks sprendimas buvo priimtas norint sukelti spaudimą visai Rusijos išteklių gavybos pramonei", - teigia jis. Vis dėlto, anot verslininko, sankcijos didelės įtakos sektoriui neturės, nes po 2-3 metų rinkoje pasirodys šiuolaikinės Rusijoje ir Kinijoje kurtos technologijos, pakeisiančios šiuo metu naudojamą amerikiečių įrangą. Taip pat "Lukoil" viceprezidentas neatmeta galimybės, kad smunkančias investicijas iš Vakarų iš dalies pakeis Kinijos investuojamos lėšos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)