Kaip nurodoma bendrovės pranešime, jos turėtų likti nepakitusios. Taigi daugiau kaip pusė milijono gyventojų, kurie dujas vartoja maisto ruošai, už vieną kubinį metrą gamtinių dujų kitų metų pradžioje ir toliau mokėtų 2,28 lito (0,66 euro).

Šildantys savo būstą gamtinėmis dujomis už vieną kubinį metrą ir toliau mokėtų 1,45 lito (0,42 euro). Per metus suvartojantys daugiau kaip 20 tūkst. kubinių metrų dujų už kubinį metrą ir toliau mokėtų 1,42 lito (0,41 euro).

Pastovioji tarifo dalis už gamtines dujas kitais metais visiems gyventojų pogrupiams taip pat nesikeistų. Dauguma buitinių vartotojų kas mėnesį mokėtų pastoviąją tarifo dalį - 1,95 lito (0,56 euro). Tiems, kurie gamtinėmis dujomis šildosi savo būstą, pastovioji tarifo dalis ir toliau sudarytų 13,76 lito (3,99 euro) per mėnesį.

Kaip nurodoma bendrovės pranešime, nedidinti dujų kainos leis ir „Gazprom" suteiktos kompensacijos, už 2013 m. ir 2014 m. pirmuosius keturis mėnesius, panaudojimas. DELFI primena, kad vasarą su Rusijos dujų milžinu buvo sutarta dėl maždaug 20 proc. mažesnės dujų kainos. Tuokart gyventojams dujos taip pat šiek tiek pigo.

„Lietuvos dujų tiekimas“ turi daugiau kaip 550 tūkst. gamtinių dujų vartotojų. Didžiąją dalį jų sudaro šalies gyventojai.

Valstybinė kainų ir energetikos kontroles komisija šias kainas tvirtins ketvirtadienį. Jos įsigalios nuo 2015 m. sausio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)