Bombėjaus Aukščiausiasis Teismas paskelbė palankų sprendimą "Shell" bendrovės Indijoje veikiančiam padaliniui, kuris buvo apkaltintas 2013 m. vasarį perleidęs savo pagrindinei bendrovei akcijas sumažintomis kainomis. Pareigūnai reikalavo, kad bendrovė sumokėtų mokestį už palūkanas, kurias ji būtų uždirbusi. Tačiau Indijos teismas nurodė, kad akcijų perleidimas neapmokestinamas.

[Mokesčių departamentas] "akivaizdžiai viršijo savo jurisdikciją", - sakė "Shell" Indijos padalinio teisininkas Mukeshas Butanis savo pareiškime, turėdamas galvoje, kad pagal šalies akcijų perleidimo nuostatas apmokestinimas nenumatytas.

Šis teismo sprendimas - svarbi "Shell" ir kitų tarptautinių bendrovių, veikiančių trečiojoje didžiausiose Azijos ekonomikoje ir įsivėlusių į mokestinius ginčus, pergalė.

Pastaruoju metu iškeltos nemažos mokesčių pretenzijos prieš tokias garsias bendroves kaip IBM, "Nokia Oyi", HSBC ir AT&T atkreipė neigiamą dėmesį į Indijos mokesčių institucijas ir pakenkė šalies, kaip užsienio investicijų taikinio, reputacijai.

"Tokia konflikto baigtis turėtų paskatinti Indijos vyriausybę pagerinti šalies investicinį klimatą", - trečiadienį teigiama "Shell" Indijos padalinio pareiškime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją