Amerikos investuotojai nupirko 41 proc., o britai – 36 proc. akcijų. Likusius 15 proc. vertybinių popierių supirko investuotojai iš įvairių Vakarų Europos šalių.

Lapkričio 5 d. „Gazprom“ rinkoms pasiūlė 36-ąją savo euroobligacijų seriją, kuriose vertė siekė 700 mln. JAV dolerių, o pajamingumas – 4,3 proc. Vertybinius popierius pardavinėti pradėjo Liuksemburge registruota „Gazprom“ antrinė bendrovė „Gaz Capital SA“. Prekybos procesą organizavo bankas „JP Morgan“. Euroobligacijos bus išpirktos iki 2015 metų lapkričio 12 d.

Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch“ šiems vertybiniams popieriams priskyrė BBB reitingą. „Gazprom“ reitingai rodo mūsų prognozes, kad bendrovė ir toliau išliks pagrindine dujų į Europą tiekėja, nors ji ir toliau patirs spaudimą iš antimonopolinių institucijų ir politikų pusės. Europos gamtinių dujų gavėjai dabar gali sunkiai diversifikuoti importą ir susidoroti su mažėjančia gamybos ir didelėms SGD kainomis. Mūsų nuomone „Gazprom“ turi pakankamai atsargų finansuoti naujus projektus, pavyzdžiui, Rytų dujų programa ir dujų tiekimo į Kiniją ir Azijos-Ramiojo vandenyno regioną“, – nurodo „Fitch“.

2014 metais „Gazprom“ užsienio rinkose planuoja gauti 90 mlrd. rublių vertės investicijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)