„Taip, Vyriausybė patvirtino principą, kad kainos korekciją reikia išdėlioti per sekančius dvejus metus. (...) Toks priimtas sprendimas kaip naudingiausias mūsų vartotojams (....) Išmintingiausias sprendimas yra tada, kai išdėliojama per keletą metų, o ne kai iš karto suvalgai tą nuolaidą, nes niekada nežinai, kas bus kitais metais, kokios dujų kainos ir panašiai“, - žurnalistams pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė energetikos ministras Rokas Masiulis.

„Nutarimas nubrėžė tik principą, dabar įmonė „Lietuvos dujos“ turės parengti detalią tvarką“ - pridūrė ministras. Pasak jo, parengus tvarką ir paaiškės, kokią nuolaidą už dujas gaus konkrečią šilumos ir elektros gamybos įmonės.

Anot R.Masiulio, šilumininkų priekaištai dėl to, kad kai kurios bendrovės nebegaus kompensacijos už permoką, nes po metų jau naudos vien biokurą ir dujų nebepirks, yra nepagrįsti. Pasak jo, biokuras pigesnis už dujas, tad jį naudojančios bendrovės šilumą gamins pigiau.

„Reikia žinoti, kad tas, kas naudoja biokurą, dar pigiau naudoja, nes biokuras yra pigesnis. Tai tie, kas naudoja biokurą, bet kuriuo atveju savo naudą turi, o mes kalbame apie dujas“, - sakė R.Masiulis

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)