Komisija teigia, kad tyrimo imtasi sulaukus vartotojų paklausimų ir oficialių rinkos dalyvių kreipimosi.

Teigiama, kad AB „Lietuvos dujos“ iš OAO „Gazprom“ 20,95 proc. nuolaidą dujoms gavo nuo 2013 m. sausio 1 d., tačiau nebuitiniams vartotojams tiekiamų gamtinių dujų kaina sumažinta buvo tik už laikotarpį nuo šių metų gegužės 1 d. Skundžiamasi, kad „Lietuvos dujos“ iki šiol nepateikė informacijos, kokių veiksmų imsis ir kaip kompensuos susidariusį skirtumą per daugiau nei metus.

Komisija kreipėsi į AB „Lietuvos dujas“, kad ši ne vėliau kaip iki spalio 20 d. pateiktų informaciją apie kompensuotiną sumą nebuitiniams vartotojams, kokią sumą iki 2014 m. spalio 1 d. OAO “Gazprom” yra kompensavusi bendrovei, iki kada bus kompensuota visa suma įmonei bei nebutiniams vartotojams.

Skelbiama, kad jei bus nustatytas piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi faktas, komisija priims atitinkamą įpareigojantį sprendimą.

Primename, kad birželio viduryje „Gazprom“ pardavė turimas „Lietuvos dujų“ akcijas. Dar gegužę jų atsisakė ir Vokietijos koncernas „E.On“. Šiuo metu „Lietuvos dujos“ yra valstybės valdoma įmonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)