„Tai yra darbas, kurio rezultate turėtume turėti didesnį aiškumą, kiek galutinai šis projektas kainuos, kokiomis sąlygomis būtų įgyvendintas, kad Vyriausybę ir mūsų partnerius priartintų prie galutinio sprendimo“, - LRT radijui trečiadienį sakė Jaroslavas Neverovičius, paklaustas, ar bendra įmonė bus naujos Visagino atominės elektrinės įžanga.

J.Neverovičius teigė, jog naujos atominės elektrinės idėja neatmetama, nes Lietuvoje išlieka konkurencingos elektros gamybos problema, nes didžiausia dalis elektros perkama iš užsienio valstybių nepalankiomis kainomis.

„Tai nepatikima ir neprisideda prie mūsų ekonomikos konkurencingumo, todėl šitas projektas išlieka viena iš alternatyvų, kurią rimtai vertiname“, - kalbėjo J.Neverovičius.

Jis pabrėžė, jog projektas turėtų būti regioninis, nes Lietuva viena neturi išteklių tokiam sudėtingam ir brangiam projektui, todėl būtina bendradarbiauti su kaimyninėmis šalimis.

„Rytoj turėsime Rygoje pokalbį su Latvijos ministru. Kalbėsime su kitais partneriais. Bandysime išspręsti tą klausimą, kad tai būtų bendras sprendimas. Tai negali būti vienos šalies projektas dėl jo sudėtingumo“, - sakė energetikos ministras.

Anot jo, bendradarbiaujant su Japonijos korporacija „Hitachi“, Japonijos eksporto kredito agentūra ir Japonijos vyriausybe, Lietuvai jau pavyko projekto finansavimą sumažinti maždaug 1 mlrd. litų, tačiau bendra jo kaina paaiškės, kai ją suskaičiuos tam sukurta bendra įmonė.

„Hitachi“ ir Energetikos ministerija trečiadienį pasirašė supratimo memorandumą, kuriuo įsipareigojo kartu atlikti parengiamuosius tarpinės bendrovės steigimo darbus. Vėliau potencialiems investuotojams - Latvijai ir Estijai - bus pateiktas pasiūlymas dėl tokios bendrovės steigimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)