Bendrovės vadovas Vladimiras Orechovas DELFI sakė, kad pasiektas žodinis sutarimas, tačiau patvirtinantys dokumentai dar nepasirašyti.

„Dokumentų dar negavome. Nuo liepos 1 d. mums žada iki 20 proc. (mažesnę kainą – DELFI). Taigi nuolaida įsigalios automatiškai, kai tik gausime dokumentus“, - teigė jis.

DELFI primena, kad gegužės pradžioje buvo paskelbta, jog maždaug 20 proc. pigiau dujas gaus ir 40 proc. dujų tiekianti bendrovė „Lietuvos dujos“.

Lietuva ne vienerius metus už rusiškas dujas mokėjo vieną didžiausių kainų Europoje.

2013 metų pabaigoje „Lietuvos dujos“ už rusiškas dujas mokėjo didžiausią kainą Europoje – 465 dolerius už tūkstantį kubų. „Gazprom“ pritaikius pažadėtą nuolaidą, ši kaina sumažėtų iki 370 dolerių ir ji taptų artima Vokietijos pernai mokėtai vidutinei kainai.

Naujoji „Gazprom“ kaina „Lietuvos dujoms“ įsigalioja atgaline data nuo 2013 m. Manais į mažesnę kainą „Lietuvos dujos“ sutiko nepateikti ieškinio Stokholmo arbitražo teismui.

Šių metų pabaigoje Lietuvoje turėtų pradėti veikti suskystintųjų gamtinių dujų terminalas, kuris suteiks galimybę Lietuvai dujas pirkti ne tik iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)