Per Vilniaus vertybinių popierių biržą bendrovė pranešė, kad patvirtintas valdybos narių Dr. Achimo Saulo ir Uwe Fipo atsistatydinimas. Šiuos valdybos narius buvo delegavęs savo akcijas pardavęs Vokietijos koncernas „E.On“.

Taip pat buvo atšaukti valdybos nariai Valeryjus Golubevas ir Kirillas Seleznevas, kuriuos buvo delegavęs Rusijos dujų milžinas „Gazprom“. V. Golubevas yra „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotas.

Vietoj jų buvo išrinkti nauji, „Lietuvos energijos“ pasiūlyti valdybos nariai: Ieva Lauraitytė, Ilona Daugėlaitė, Mindaugas Keizeris.

Taip pat „Lietuvos dujų“ valdybai įvertinti alternatyvius būdus bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu prieš porą metų patvirtintam bendrovės tiekimo ir skirstymo veiklų atskyrimo būdui. Šiuo metu yra atskirta antrinė įmonė „Amber grid“.

Pasak pranešimo, valdybai nustačius efektyvesnį būdą, savo nuožiūra priimti visus reikiamus sprendimus, reikalingus gamtinių dujų skirstymo veiklos atskyrimo būdui pakeisti bei valdybos pasirinktam būdui įgyvendinti.

DELFI primena, kad birželio viduryje Rusijos dujų milžinas pasinaudojo Lietuvos valstybės valdomų įmonių pasiūlymu ir pardavė savo turėtas „Lietuvos dujų" akcijas. Vokietijos koncernas turėtas akcijas pardavė gegužę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)