Po susitikimo prezidentės patarėjas energetikos klausimais Nerijus Rasburskis prasitarė, kad susitikimo metu buvo aptarti ir viceministrų klausimai. Pasak jo, susitikime buvo įvardytos konkrečios pavardės, tačiau ministras „turi pats priimti sprendimą“ dėl viceministrų likimo.

„Ministerija ir mano komanda yra visada pasiruošusi stiprinti savo gebėjimus, kompetencijas. Kai ateis tam tinkantis laikas, įvertinsime aplinkybes ir priimsime sprendimus, kurie mus įgalintų dar geriau dirbti“, - po susitikimo kalbėjo energetikos ministras J. Neverovičius.

Ministras neneigė, kad nebus permainų ministerijos komandoje, o akcentavo, kad komanda „bus stiprinama“.

DELFI jau rašė, kad neoficialiomis žiniomis prezidentės „juodajame sąraše“ yra viceministrė Žydrūnė Juodkienė, deleguota Darbo partijos ir iki politinio posto gavimo dirbusi „Vilniaus energijoje“. Energetikos ministerija buvo užkabinta ir prezidentės metiniame pranešime. Prezidentė užsiminė, kad tam tikros institucijos ir politikai galimai tarnauja verslo struktūroms, prabilta ir apie ministerijų vadovybės ryšius su koncernu „Icor“ (buv. „Rubicon Group“).

Premjeras Algirdas Butkevičius taip pat yra prasitaręs, kad viceministrų postuose laukia permainos.

Dar viena kritikos sulaukianti asmenybė energetikos ministerijoje – Renata Cytacka, kuri deleguota Lietuvos lenkų rinkimų akcijos. Politikė dėmesio sulaukė po to, kai per Vasario 16-tąja ant savo namo Šalčininkuose neiškėlė Lietuvos vėliavos.

Ministerijoje nenori matyti šešėlio

Kaip po prezidentės ir energetikos ministro susitikimo kalbėjo šalies vadovės patarėjas N. Rasburskis, susitikime D. Grybauskaitė akcentavo konkurencingumo svarbą energetikos sektoriuje.

„Lietuva, būdama Europos Sąjungos nare, turi ne tik solidariai prisidėti prie energetinio saugumo, tačiau dar aktyviau veikti kuriant vidaus energijos rinką, o tuo pačiu formuojant išorinę visos Europos Sąjungos politiką“, - prezidentės žodžius citavo patarėjas. Tai, pasak šalies vadovės, itin svarbu, kai aplink Lietuvą statomos atominės elektrinės.

„Ypač Ukrainos įvykių kontekste Lietuva turi tapti pavyzdžiu, kad valstybės politinio ir ekonominio savarankiškumo negalima parduoti už trumpalaikę dujų nuolaidą. Reikia diversifikuoti apsirūpinimą energetiniais ištekliais“, - akcentuota susitikime.

Ministerijai taip pat papriekaištauta dėl šilumos ūkio pertvarkos. Pabrėžta, kad ministerija turi tarnauti žmonėms, o ne oligarchams, šilumos ūkio plėtros programa turi būti kuo greičiau priimta ir įgyvendinta.

„Biokuras turi būti perkamas skaidriai, o ne pagal koalicinius susitarimus ar partinius interesus, - prezidentės poziciją atspindėjo N. Rasburskis. - Laikas rodyti rezultatus, o ne imituoti procesus“.

Taip pat ministerijai pavesta efektyviau naudoti Europos Sąjungos lėšas efektyvinant šalies šilumos ūkį ir mažinant šilumos ir elektros energijos kainas.

Susitikime nepamiršta aptarti ir konkrečių ministerijos atstovų.

„Prezidentė atkreipė dėmesį į ministerijos veiklos skaidrumą. Pasak jos, nei ant vieno ministerijos darbuotojo ar priimtų sprendimų negali kristi interesų konflikto šešėlis, o ministerijos skaidrumas ir pagarba Lietuvos įstatymams neturi tapti koalicinių susitarimų įkaitu“, - kalbėjo N. Rasburskis.

Energetikos ministras, žurnalistų užklaustas, ar žada keisti konkrečius asmenis savo komandoje, teigė, kad jis pats ir komanda yra „visada pasiruošę stiprinti gebėjimus, kompetencijas“.

Paklaustas apie Darbo partijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotas viceministres J. Neverovičius atsisakė komentuoti konkrečius atvejus.

„Galiu tik deklaruoti, kad iš mano pusės yra numatymas, kad sustiprinsime komandą, ministeriją ir mūsų gebėjimus“, - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)