Kaip praneša Ukrainos agentūra UNIAN, Bulgarijos premjeras Plamenas Orešarskis nurodė sustabdyti dujotiekio „Pietų srautas“ projekto darbus dėl „konsultacijų su Europos Komisija“.

„Pietų srautas“ yra itin svarbus Rusijai – ne tik ekonomiškai, bet ir politiškai. Įgyvendinus dujotiekio, vamzdynu ant Juodosios jūros dugno turinčiu sujungti Rusiją ir Bulgariją, projektą, „Gazprom“ dujos į Pietų bei Vidurio Europą galėtų plaukti apeinant šiuo metu politiškai itin neparankią Ukrainą.

Briuselis yra išreiškęs griežtą poziciją, kad Bulgarijos ir kitų su projektu susijusių ES šalių sutartys su Rusija gali prieštarauti ES teisei. Ilgai skambėjusius raginimus stabdyti „Pietų srauto“ projektą Bulgarijos valdžia išgirdo.

„Yra paklausimas iš Europos Komisijos, ir dėl jo mes stabdome tolesnius projekto darbus. Ir sprendimas (dėl „Pietų srauto“ ateities – DELFI) bus priimtas priklausomai nuo konsultacijų su Briuseliu“, - premjero P. Orešarskio žodžius cituoja UNIAN.

Bulgarijos žiniasklaida skelbia, jog šie premjero žodžiai nuskambėjo po susitikimo su JAV senatorių delegacija. Jos priešakyje – neseniai Lietuvoje su analogiška delegacija viešėjęs buvęs kandidatas į JAV prezidento postą Johnas McCainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (961)