"Narai prirakino atramines platformos sijas, šitaip užblokuodami jos judėjimą. Aktyvistai taip pat pakabino plakatą "Gelbėkite Arktį". Šiandien (antradienį, - ELTA) platforma turėjo būti nutempta į Roterdamo uostą, pakrauta į laivą ir nugabenta į "Gazprom" Dolginskojės dujų telkinį Pečioros jūroje", - rašoma "Greenpeace" pranešime.

"RIA Novosti" žiniomis, naktį vykusioje akcijoje dalyvavo daugiau kaip 30 aktyvistų iš Nyderlandų, Vokietijos ir Belgijos. 

Suėmė 6 aktyvistus

Nyderlanduose antradienį suimti šeši "Greenpeace" aktyvistai, kurie grandinėmis prie doko prirakino naftos gręžimo platformą, kad ji nebūtų išgabenta į Arktį.

Pasak policijos atstovo, aplinkosaugininkai ignoravo nurodymą palikti platformą, kuri yra išmetusi inkarą Eimuideno uoste, esančiame į šiaurės vakarus nuo Amsterdamo.

2013 metų rugsėjį "Greenpeace" tarptautinės bendruomenės dėmesį prikaustė, kai jos aktyvistai bandė išsilaipinti "Gazprom" Prirazlomnojės dujų lauke esančioje mobilioje gręžimo platformoje. Gamtosaugininkai rusų pareigūnų buvo brutaliai sulaikyti ir apkaltinti piratavimu, nors vėliau, pritaikius amnestiją, visi jie buvo paleisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)