„Galiu pasakyti, kad kaina maždaug suskystintų dujų pasaulinėje rinkoje yra žinoma, ir aš džiaugiuosi, kad „Litgas“ susiderėjo su „Statoil“, kad Klaipėdos terminalui būtų tiekiamos suskystintos dujos pigesne - noriu pabrėžti - pigesne kaina, lyginant su vidutine kana pasaulinėje suskystintų gamtinių dujų rinkoje“, - spaudos konferencijoje antradienį sakė Algirdas Butkevičius.

Tačiau jis neatsakė, ar „Statoil“ dujų kaina bus didesnė nei šiuo metu „Gazprom“ Lietuvai parduodamų gamtinių dujų.

„Apie procentus nekalbėkim, nes tai yra investicijos, investicinė grąža, mums svarbiausia užtikrinti energetinį saugumą, ką mes būsime pasiekę šių metų pabaigoje, - diversifikuoti dujų rinką ir taip pat turėt kitą dujų tiekėją, kas mums leidžia derybose šiek tiek lengviau siekti užsibrėžtų tikslų“, - teigė premjeras.

Jis taip pat neatskleidė, ar bus siekiama dujų įsigyti laisvoje rinkoje: „Čia yra tam tikros komercinės sąlygos, kurios nėra viešai diskutuojamos“.

Dujų prekybos bendrovės „Litgas“, kuri pasirašys 5 metų trukmės sutartį su „Statoil“ dėl 0,54 mlrd. kubų metinio dujų tiekimo, vadovas Dominykas Tučkus BNS sakė, kad su Norvegijos kompanija jau suderintos pagrindinės komercinės sutarties sąlygos, tačiau dujų kainos yra komercinė paslaptis.

Verslo žinios“ rašo, kad „Statoil“ Lietuvai tiekiamų dujų kaina bus didesnė už tą, dėl kurios susitarė „Gazprom“ ir „Lietuvos dujos“ - 370 JAV dolerių už 1 tūkst. kubų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)