Taavisas Roivasas Vilniuje trečiadienį tai aptarė su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Taip, mes diskutavome šiuo klausimu, taip pat, kaip žinote, vis dar yra keletas klausimų apie ekonominę regimybę, efektą mūsų ir Europos elektros tinklų sinchronizacijai, ir mes abu manome, kad turime atrasti atsakymus į šiuos klausimus. Manau, kad tai ilgalaikis strateginis projektas, tad turime žiūrėti strategiškai“, - trečiadienį spaudos konferencijoje Vilniuje sakė Estijos premjeras.

Lietuvos energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius kovo pabaigoje teigė matantis daug galimybių įgyvendinti VAE projektą ir sakė, kad jis nebus įgyvendinamas „bet kokia kaina“. Ministro teigimu, dabar siekiama, jog projektas taptų konkurencingas, kad jame realiai - investuojant savo lėšas - dalyvautų regioniniai partneriai.

Energetikos ministerija pernai pristatė bendrą trijų Baltijos šalių energetikos įmonių ir „Hitachi“ poziciją, kad ankstesnės Vyriausybės pradėtą naujos branduolinės jėgainės projektą galima iš esmės pagerinti. Teigiama, jog trys Baltijos šalių įmonės kartu su „Hitachi“ peržiūrėjo projektą ir rado galimybių jį pagerinti, tačiau vis dar lieka atvirų klausimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)