„Mums pavyko atskirti tuos dalykus, ir teisine prasme arbitražas lieka galioti, kol nebus arba susitarta, arba teisme neišspręsta, kaip reikia kompensuoti permoką, kuri buvo anksčiau (...) Mes nedarome jokių žingsnių dėl jo atsiėmimo“, - penktadienį interviu LRT radijui sakė Jaroslavas Neverovičius.

Jis teigė, kad dujų kainos sumažinimas - dar ne Lietuvos derybų su „Gazprom“ pabaiga.

„Susitarimas („Lietuvos dujų“ ir „Gazprom“ - BNS) yra teisingas žingsnis, tačiau tai dar nėra derybų pabaiga - mums reikia spręsti dar kitus likusius klausimus - visų pirma, kas bus po 2015 metų, kai pasibaigs dabartinė tiekimo sutartis su „Gazprom“, kaip ją reikės pratęsti, kaip reikės pasirašyti naują sutartį“, - kalbėjo J.Neverovičius.

Nusiteikęs toliau dirbti

J. Neverovičius nusiteikęs toliau eiti pareigas, jeigu po prezidento rinkimų jam būtų pasiūlyta, tačiau atsisakytų kai kurių dabartinės komandos narių.

„Būčiau pasiruošęs likti. Kadangi dabar yra toks laikotarpis, kai yra reikalingas šioje srityje tęstinumas ir labai įtemptas visų energetikos projektų įgyvendinimo grafikas - reikėtų užbaigti bent jau kai kuriuos etapus. Todėl, be abejo, būčiau pasiruošęs tęsti savo darbą“, - penktadienį interviu LRT radijui sakė ministras.

J.Neverovičius teigė apie galimybę toliau eiti pareigas nekalbėjęs nei su kandidatais į prezidentus Dalia Grybauskaite ir Zigmantu Balčyčiu, nei su premjeru Algirdu Butkevičiumi, nei su jį delegavusia partija Lenkų rinkimų akcija.

„Nekalbėjau apie tai“, - teigė J.Neverovičius.
Jis pabrėžė, kad jo galimybės likti ministru priklausys ir nuo Lenkų rinkimų akcijos: „Ji taip pat turės tarti žodį, kaip ji mato savo darbą toliau Vyriausybėje“.

Tačiau J.Neverovičius patikino, kad naujoje jo komandoje, tikėtina, bus pasikeitimų.

„Kaip ir kiekvienas etapas, šis etapas yra gera proga pasižiūrėti šviežiai, kas pavyko, kas mažiau pavyko, pabandyti sustiprinti komandą, ir šiuo atveju yra tas momentas, kad tokį įvertinimą greičiausiai reikės padaryti“, - teigė J.Neverovičius.

Paklaustas, ar bus atsisakyta viceministrės Renatos Cytackos, kuri buvo kritikuota už netinkamą elgesį, J.Neverovičius tiesiogiai neatsakė.
„Turiu omeny apskritai visą savo komandą ir tai, kaip mums sekasi dirbti komandoje, neišskiriant nė vieno atskirai“, - teigė ministras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)