„Be jokios abejonės, tai gera žinia verslui ir gyventojams. Pirmiausia reikėtų galvoti apie chemijos pramonės sektorių, kuriam dujos ypač svarbios, tačiau pačių gamtinių dujų atpigimas atstatys nelygias verslo konkurencines sąlygas. Manau, nebūtų didelis perdėjimas, kad Lietuvoje atlyginimai sparčiai neaugo, nes verslui reikėjo dėl energetiniių išteklių kainų ieškoti resursų, kur mažinti sąnaudas“, - BNS sakė G.Nausėda.

Pasak jo, galima tikėtis, kad pagerės ir Lietuvos eksporto-importo balansas.

„Tikiuosi, kad eksportas, susijęs tiesiogiai su dujų kaštais, tikrai gaus postūmį. O importo rezultatas, jeigu darysime prielaidą, kad suvartojimas liks toks pat, gali sumažėti 20 proc., kas taip pat pagerintų balansą“, - aiškino žinomas ekonomistas.

Apie 40 proc. šalies dujų rinkos užimanti dujų skirstymo ir tiekimo bendrovė „Lietuvos dujos“ trečiadienį pasirašė susitarimą su „Gazprom“ dėl reikšmingai mažesnės dujų kainos. Manoma, kad nuolaida gali siekti 20 proc. ar kiek daugiau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)