Lenkijos naujienų portalas wnp.pl pranešė, kad kitame aukščiausio lygio ES vadovų ir premjerų susitikime bus pristatyta ataskaita ir pasiūlymas sustiprinti bendrijos energetinį saugumą.

„Man atrodo, kad ir Lietuva, ir Lenkija šioje srityje savo darbą atlieka“, - Europos ekonomikos kongrese pietiniame Lenkijos mieste Katovicuose trečiadienį sakė Jaroslavas Neverovičius.

Jo nuomone, teisinė bazė energetinės sąjungos sukūrimui yra paruošta - kuo greičiau turėtų atsirasti operatorius, nustatytos reguliavimo taisyklės ir padidintas energetinis efektyvumas.

J.Neverovičiaus palaiko idėją sukurti katalogą problemų, su kuriomis susiduria Vidurio Europos pramonė, ir pradėti derybas su europinėmis institucijomis, jas sprendžiant. J.Neverovičiaus vertinimu, svarbu, kaip traktuojamos ne ES įmonės.

Rusijos įmonės veikia laisvoje ES energetikos rinkoje, tačiau ES įmonės negali veikti Rusijos energetikos rinkoje“, - teigė J.Neverovičius.


Idėją Europoje sukurti energetikos sąjungą, kuri padėtų sumažinti ES priklausomybę nuo rusiškos naftos ir dujų, iškėlė Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas. Ją palaiko ir už energetiką atsakingas Komisijos narys Guentheris Oettingeris, kuris pareiškė, jog ES siekia vienodos rusiškų dujų kainos visoms valstybėms narėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)