„Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas patvirtino, kad dėl sandorio preliminariai sutarta, tačiau tvirtino negalįs komentuoti, kiek sumokės už visas „E.ON“ valdomas akcijas.

„Taip ir yra“, - DELFI sakė jis, paklaustas, ar sutarta dėl akcijų išpirkimo, nes įprastai kreipiantis į Konkurencijos tarybą dėl sandorio įvykdymo būna sutarta.

Kada pavyks baigti akcijų išpirkimą, pasak D. Misiūno, priklausys ir nuo to, kada bus gautas Konkurencijos tarybos sprendimas.

Jeigu „Lietuvos energija“ įsigys 38,91 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų, ji iš viso valdytų 56,61 proc. bendrovės akcijų.

Rusijos dujų milžinui „Gazprom“ liktų jo turimos 37,1 proc. akcijų.

Lietuvos dujos“ antradienį per Vilniaus vertybinių popierių biržą paskelbė, kad „Lietuvos energija“ Konkurencijos tarybos taip pat prašo leisti padidinti turimų „Lietuvos dujų“ akcijų kiekį įsigyjant iki 100 proc. bendrovės akcijų ir įgyjant vienvaldę pastarosios įmonės kontrolę.

Tačiau D. Misiūnas paaiškina, kad su „Gazprom“ dėl akcijų išpirkimo nesiderama.

Šis punktas, anot jo, atsirado todėl, kad įgyjant daugiau nei trečdalio įmonės akcijų kontrolę tampa privalomas siūlymas ir kitiems akcininkams dėl jų akcijų dalies nupirkimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)