Dienraščio „Lietuvos rytas“ duomenimis, apie tai buvo kalbama balandžio mėnesį Briuselyje vykusiame susitikime su Europos Komisijos (EK) atstovais. Kadangi bemaž 300 mln. litų projektą vykdanti bendrovė „Litgrid“ dar pernai sudarė darbų rangos sutartis ir numatė išlaidas, EK mano, kad projektas gali būti tęsiamas ir be Europos Sąjungos paramos.

Pasak „Lietuvos ryto“, abejonių kyla ir dėl kitų energetikų planų, kuriems ES buvo suteikusi bendro intereso projektų statusą, gauti piniginę paramą iš Sanglaudos fondo. Yra tikimybė, kad į ES paramą negalės pretenduoti Lietuvos dujų jungtis su Lenkija, nes projektui kol kas nėra pritarusios Latvija ir Estija.

EK taip pat pareiškė abejonių dėl dar vieno dujų sektoriaus projekto finansavimo, kuriuo siekiama išplėsti dujotiekio tarp Klaipėdos ir Kiemėnų pajėgumus. Briuselis mano, kad šį projektą Lietuva galėtų finansuoti savo pajėgomis.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius nelaidoja vilčių gauti ES finansavimą, nors pripažįsta neigiamas pasekmes, jei projektus teks finansuoti nacionalinėmis lėšomis. „Darysime viską, kad finansavimas būtų gautas“, - dienraštis cituoja ministrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)