Suomija yra svarbi Baltijos šalių energetinio saugumo partnerė ir kol kas vienintelė skandinaviškos elektros energijos importuotoja į Lietuvą. Praėjusį gruodį pradėjo veikti jau antra elektros jungtis tarp Suomijos ir Estijos. Kitąmet nutiesus Lietuvos elektros jungtis su Švedija bei Lenkija, bus užbaigta regioninė „Nord Pool Spot" elektros rinka. Lietuvos žmonėms tai užtikrins saugų elektros energijos tiekimą už mažesnę kainą“, - sakė prezidentė.

Be kita ko, susitikime kalbėta apie Klaipėdoje statomą suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą.

D.Grybauskaitė su Suomijos vadovu jo kvietimu pokalbio susitiko Helsinkyje pakeliui į Pietų Korėją, kur vyksta inauguruoti SGD terminalo laivą. Krikštynų metu laivui bus suteiktas „Independence“ (liet. „Nepriklausomybė“) vardas.

Pasak prezidentės, norvegų pastatytas laivas simbolišku vardu „Independence" Lietuvą pasieks ir pradės veikti šių metų pabaigoje.

"Klaipėdos terminalas užtikrins greičiausią dujų tiekimo alternatyvą ne tik Lietuvai, bet ir visam Baltijos regionui. Užtikrinus konkurenciją „Gazpromo" dujoms, Lietuva galės rinktis, iš kur ir už kokią kainą bus perkamos dujos", - sakoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)