Nors krantinės statybos prasidėjo rudenį, tačiau, pasak bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinio direktoriaus Roko Masiulio, būtent dabar pasidėjo krantinės betonavimo darbai. „Juk kapsulę vis tiek reikės kažkur įbetonuoti. Todėl nuspręsta tai padaryti dabar, kai vyksta betonavimo darbai“, - prieš ceremoniją sakė R. Masiulis.

Krantinės statybas finansuoja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) direkcija. Pasak jos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus, šiam projektui įgyvendinti direkcija pasiskolino 151 mln. Lt. „80 mln. litų mums kainavo kanalo pagilinimas, kad iki Kiaulės nugaros salos galėtų priplaukti dujovežis. Dar 49 mln. litų kainuos pati krantinė. Tai ir bus mūsų investicijos. O viskas, kas bus ant krantinės ir greta krantinės, jau „Klaipėdos naftos“ išlaidos“, - kalbėjo A. Vaitkus.

Šiuo metu į dugną yra įkalta per 60 polių. Jų iš viso turės būti apie 130. Krantinės statybų darbai turėtų būti baigti šių metų vasarą.

Laiške ateities kartoms, kuris buvo įdėtas į nerūdijančio plieno kapsulę ir įbetonuotas, pasirašė premjeras Algirdas Butkevičius, energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius, Klaipėdos miesto savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas, KVJU direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus ir AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius R. Masiulis.

Šie pareigūnai, pasipuošę ryškiaspalvėmis darbininkų liemenėmis, įlipo į laivą ir nuplaukė prie Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo krantinės, į kurios konstrukciją ir buvo įbetonuota kapsulė.

Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo projektą įgyvendinančios „Klaipėdos naftos“ vadovas R. Masiulis tvirtai tiki, kad iki šių metų pabaigos projektas bus baigtas.

Paklaustas, ar turėdami terminalą dujas pirksime pigiau nei iš Rusijos koncerno „Gazprom“, energetikos ministras J. Neverovičius nieko konkretaus neatsakė. „Šiuo metu vyksta intensyvios derybos. O šią savaitę pats vyksiu į Norvegiją“, - sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)