"Kol kas dabar per anksti kalbėti, nes yra didžiulis, pasakyčiau, laiko tarpas, (...) tam tikrų mūsų partnerių atšalimas šiuo klausimu", - interviu radijo stočiai "Znad Wilii" sakė A.Butkevičius.

"Ši idėja buvo iškelta, nes partneriai paklausė, kaip bus su įvykusiu referendumu. Sakau, jeigu bus priimtas politinis sprendimas ir yra toks noras, tikrai mes atsižvelgsime į žmonių pageidavimą ir organizuosime referendumą", - pridūrė jis.

Estijos vyriausybės atstovas pernai spalį sakė sveikinantis iniciatyvą surengti naują referendumą, nes, anot jo, Lietuva turi pati išsiaiškinti, ar nori atominės elektrinės. Buvęs Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis gruodžio pabaigoje teigė, kad Latvijai nebūtų lengva investuoti į naują Visagino atominės elektrinės projektą, kurio neremia dauguma Lietuvos gyventojų.

A.Butkevičius penktadienį sakė esantis optimistas ir neatmetantis galimybės, kad į projektą gali grįžti Lenkija: "Kol kas reikia mums susitarti su regioniniais partneriais. Dabar Lietuva yra viena su "Hitachi".

Praėjus daugiau nei metams po naujos atominės elektrinės projektui nepalankaus referendumo Lietuvoje ir bandymų iš naujo skaičiuoti jo naudą, trijų Baltijos šalių premjerai vasario mėnesį vėl grįš prie šios temos.

Per patariamąjį referendumą 2012 metų spalį už naujos atominės elektrinės statybą balsavo 34,09 proc., prieš - 62,68 proc. rinkėjų. Jų aktyvumas buvo 52,58 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)