"Šiandien įvyko konsultacijos. Egzistuoja įvairios galimybės, kad ir ES interesai, ir atitinkami sprendimai, kurie buvo priimti, buvo įvykdyti, taip pat drauge - ir mūsų projektai būtų vykdomi", - spaudos konferencijoje pareiškė Rusijos premjeras, surengtoje po jo susitikimo su Slovėnijos vyriausybės vadove Alenka Bratušek.

Jis pabrėžė, jog Rusija nusiuntė ES siūlymus dėl Trečiojo energetikos paketo pakeitimų ir laukia atsakymo.

"Europa dujų gaus, nereikia dėl to abejoti", - akcentavo D.Medvedevas.

"Mes ne kartą siūlėme dar kartą įvertinti Trečiojo energetikos paketo bent jau teisinį korektiškumą ir ekonominį subalansavimą. Kamuolys ES pusėje. Mes laukiame atsakymo į šią mūsų iniciatyvą", - pridūrė Rusijos premjeras.

D.Medvedevo žodžiais, problema dėl dujotiekio "South Stream" projekto įgyvendinimo yra arba teisinio pobūdžio, arba "teisės ir ekonomikos sankirtoje".

"Bet kokie norminiai aktai turi duoti naudos, o ne kurti problemas. Deja, Trečiasis energetikos paketas atrodo kitaip - jo tikslai yra geri, bet jis sukuria įtampą tiek tarp ES valstybių, tiek ir tarp Rusijos bei ES valstybių", - paaiškino Rusijos vyriausybės vadovas.

Kaip jau buvo skelbta, Europos Komisija rekomendavo Rusijos dujų monopolininkui "Gazprom" keisti ES teisei prieštaraujančius susitarimus su Europos valstybėmis dėl dujotiekio "South Stream" teisimo.

ES energetikos komisaro Guntheris Oettingerio atstovės spaudai Marlene Holzner pareiškė, jog pagrindinis prieštaravimas šiuose susitarimuose yra tas, "South Stream" dujotiekiu naudosis tik "Gazprom" - kitiems tiekėjams jis būtų neprieinamas.

"Šį dujotiekį valdytų tik "Gazprom". Tai prieštarauja konkurenciją ES reglamentuojantiems įstatymams. Dar kartą kartojame, jog turi būti sudarytos sąlygos "South Stream" dujotiekiu naudotis ir kitiems tiekėjams, jis neturėtų būti skirtas tik rusiškoms dujoms transportuoti. Be to, netenkina ir tai, kad "Gazprom" diktuotų transportavimo įkainius", - sakė M.Holzner.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)