„Šiandien netgi teko kalbėtis su energetikos ministru ir turi tokią informaciją, kad dviejų savaičių laikotarpyje Latvija ir Estija pasakys, ar jie tikrai dar domisi šituo projektu“, - LNK žinioms sakė premjeras.

Jo teigimu, neseniai Rygoje vykusiame Baltijos šalių premjerų tarybos posėdyje „pagaliau pavyko įtikinti Estijos ir Latvijos ministrus pirmininkus, kad pačiu aukščiausiu lygiu ekspertai pradėtų dirbti ir analizuotų atominės elektrinės klausimą, ar jie yra pasiruošę toliau su Lietuva bendradarbiauti, ar ne“.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius praėjusią savaitę teigė, jog naujos atominės elektrinės Visagine likimas galutinai paaiškės kitąmet.

Anksčiau skelbta, kad trys Baltijos šalių įmonės kartu su Japonijos korporacija „Hitachi“ peržiūrėjo VAE projektą ir rado galimybių jį pagerinti, tačiau vis dar lieka atvirų klausimų.

Skelbiama, kad japonai sutinka savo paskolos, kuri būtų suteikta už 4,3 proc. metų palūkanas, dalį atiduoti regioniniams partneriams. Tokiu atveju Lietuvos Vyriausybei tektų skolintis iš viso apie 5,6 mlrd. litų (1,1 mlrd. litų daugiau nei planuota anksčiau), o dar apie 1,3 mlrd. litų įdėti nuosavo kapitalo. A.Butkevičius iš karto po to pareiškė, kad Lietuvai projektas "atpigs" 1 mlrd. litų ar dar daugiau.

Be to, „Hitachi“ siūlo Lietuvoje pastatyti kelias gamyklas ir įkurti iki kelių šimtų darbo vietų. Japonai žada, kad jos turėtų užsakymų ne tik statant VAE, bet ir vėliau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)