Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS patvirtino, kad abu politikai susitiks trečiadienį prie pietų stalo.

"Susitikimas vyks E.Gentvilo iniciatyva. Premjeras mano, kad visus klausimus galima išspręsti civilizuotai,susėdus prie stalo", - BNS sakė E.Butkutė-Lazdauskienė.

E.Gentvilas BNS sakė, kad tikisi išspręsti nesutarimus su premjeru be teismo.

„Aš iš tikrųjų paprašiau premjero, kad iki lapkričio 20 dienos paneigtų savo žodžius, jis to nepadarė, bet 21 dieną pasiūlė mums susitikti. Kadangi premjero darbotvarkė įtempta, susitinkame dabar, ir manau, kad kažkokį sprendimą rasime“, - BNS sakė E.Gentvilas.

Jo teigimu, bus diskutuojama, kaip išspręsti konfliktą, tačiau kol susitikimas neįvyko, plačiau komentuoti nenorėjo.

„Aš esu parengęs ieškinį teismui ir bylinėtis nebijau, tačiau noriu rasti sprendimą. Su premjeru mes diskutuosime dėl formuluočių, kurias būtų galima pasakyti, vietos ir laiko“, - teigė parlamentaras.

E.Gentvilas anksčiau tikino, ketinantis gintis teisinėmis priemonėmis, bet pražioje prašysiąs premjero paneigti tris frazes, kuris jis išsakė tiesioginėje TV laidoje: "Jei jis viešai nepaneigs savo išsakytų teiginių, aš imsiuos teisinių priemonių, kurios veda ir premjerą, ir mane į teismą. Aš tikrai pasirengęs bylinėtis. Aš žinau, kiek esu padaręs dėl SGD terminalo ir niekada nesulaukiau jokių priekaištų, todėl neplanuoju taikstytis".

Anot jo, premjeras šmeižia, sakydamas, jog jam vadovaujant Klaipėdos uostui, nebuvo pradėti kanalo gilinimo prie Kiaulės nugaros darbai. E.Gentvilo teigimu, tuo metu buvo atlikti SGD laivų-dujovežių navigaciniai, SGD terminalo statybos vietos geologiniai tyrimai, pasirašyta dvišalė sutartis su "Klaipėdos nafta" dėl bendro darbo ir papildomas susitarimas dėl investicijų pasidalijimo.

Premjeras A. Butkevičius yra pareiškęs, jog vadovaudamas Klaipėdos uostui E. Gentvilas nebuvo pradėjęs įgyvendinti nė vieno projekto.
"Užimdamas šias pareigas, jis (E.Gentvilas - BNS) nebuvo pradėjęs įgyvendinti nė vieno projekto - nei gilinimo darbų, nei kitų projektų, kurie Klaipėdos uosto ir "Klaipėdos naftos" turėjo būti įgyvendinti kartu", - tuomet sakė A.Butkevičius.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius taip pat yra kritikavęs E.Gentvilo darbą, statant SGD terminalą Klaipėdoje.

E.Gentvilas spaudoje tuomet pareiškė, jog SGD terminalas nebus pastatytas laiku.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)