Kaip rašo dienraščio „Verslo žinios” naujienų portalas vz.lt, gruodžio pradžioje Latvijoje laukiama neeilinio nacionalinės dujų kompanijos „Latvijas Gaze“ (LG) akcininkų susirinkimo. Apie tai rašo naujienų portalas bnn.lv.

Teigiama, kad LG akcininkai svarstys bendrovės valdymo pertvarką, nes praėjusiąją savaitę kompanijos valdymo institucijas paliko daugiausiai - 47,23 proc. - LG akcijų valdančio Vokietijos koncerno „E. On Ruhrgas GmbH“ atstovai.

Jaroslavas Neverovičius, Lietuvos energetikos ministras interviu Latvijos žiniasklaidai taip pat patvirtino, kad jo šalies vyriausybė „gerai žino apie „E. On“ planus Lietuvoje ir visame regione. „Su „E. On“ mes pradėjome diskusijas , tačiau aš ne su pasiruošęs dabar viešai atskleisti jų turinį“, - sakė J. Neverovičius.

„E. On“ yra stambiausias didžiausios dujų prekybos bei skirstymo akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ akcininkas. Bendrovė taip pat valdo akcijų „Amber Grid“ bei elektros skirstymo ir prekybos bendrovėje „Lesto”.

Vz.lt rašo, kad Lietuvos valdžia derasi su vokiečių koncernu siūlydamas sudaryti akcijų pirkimo ir pardavimo sutartį dėl „Amber Grid“ akcijų. Tikėtina, kad toks pat likimas ištiks ir „Lietuvos dujų” bei „Lesto” akcijas, tik jų Lietuvos valdžia nėra įsipareigojusi nupirkti.

Portalui nepavyko gauti šiuo klausimu nei energetikos ministro, nei Joachimo Hockertzo, „Lietuvos dujų” komercijos direktoriaus, komentarų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)