Kaip rašo dienraščiui „Verslo žinios” komentavo Lietuvos energetikos konsultantų asociacijos prezidentas ir „Kauno energijos“ valdybos pirmininkas Valdas Lukoševičius, „viena priežasčių, kodėl gali didėti biokuro kaina - šią žiemą bus paleista nemažai naujų katilų, biokuro paklausa išaugs, ir biokuro tiekėjai, matyt, pasinaudos proga užsidirbti“.

Biokuro tiekėjai teigia, kad dėl augančios paklausos kaina kol kas padidėjo nežymiai, nors brangsta jo gamybos žaliava – miško kirtimo atliekos ir malkinė mediena.

Pagal sudarytas vykdomas sutartis kubinio metro malkinės medienos kaina šiemet yra 2 Lt didesnė ir siekia 76 Lt. Kubinio metro kirtimo atliekų kaina išaugo nuo 27 Lt iki 30 Lt, - š.m. 9 mėn. prekybos duomenimis remdamasi pažymi Generalinė miškų urėdija.

O kainų dinamika 2014 m. ir biokuro žaliavos poreikis aiškūs po gruodžio 10 d., kai baigsis aukcionai ir su pirkėjais bus sudaromos sutartys, kurių kainų lygmuo ir lems kitų metų resursų kainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)