"Mes šiandien turėjome dar anksti ryte pokalbį su ponu Skardžiumi ir šiek tiek aš manau, kad komisija yra, mano manymu, viršijusi įgaliojimus, nes mes vidines problemas turime čia vietoje išsispręsti, jei yra tam tikri įstatymo pažeidimai, bet jokiu būdu nekalbėti apie užsienio kompaniją, kuri dalyvavo šiame kontrakte, nes tai nėra jų problema. Jeigu įvyko kokie pažeidimai, tai yra mūsų žmonių, kurie atsakingi, problema", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, artimiausiu metu įtampa, kurią sukėlė komisija, turėtų sumažėti.

"Manau ta įtampa artimiausiu metu ženkliai sumažės ir aš manau, kad buvo kai kuriose srityse persistengta", - teigė premjeras.

Trys komisijos nariai konservatoriai praėjusią savaitę kreipėsi į Seimo pirmininkę, protestuodami dėl komisijos vadovo socialdemokratų frakcijos nario Artūro Skardžiaus, anot jų, sąmoningai skleidžiamo melo apie SGD terminalą.

A.Skardžius anksčiau yra piktinęsis, kad SGD terminalo laivą-saugyklą, už kurio nuomą Lietuva 10 metų kasdien turėtų mokėti po beveik 0,5 mln. litų, "Klaipėdos nafta" išsinuomojo iš Norvegijos bendrovės "Hoegh LNG".

Norvegijos ambasadorius Leifas A.Ullandas kreipėsi į Seimo narius dėl spekuliacijų apie terminalą. Jis kreipėsi į laikinąją Seimo komisiją, ragindamas objektyviai ištirti SGD terminalo projektą. Jis taip pat atsiuntė "Hoegh LNG" prezidento laišką bei pasiūlė su juo susitikti.

Birželio 11 dieną sudaryta laikinoji komisija aiškinasi buvusios Vyriausybės darbus energetikoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)