Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas”, vienas Lietuvos rinkoje veikiančių nepriklausomų elektros tiekėjų jau kreipėsi į „Lesto” ir tarėsi, ką reikėtų daryti, jei nuspręstų nebetiekti energijos dabartiniams savo klientams.

„Kol kas nutraukti elektros tiekimo neketiname, tačiau svarstome, ką daryti toliau. Iki šiol trejus metus viskas buvo gerai, tačiau dabar jau šeštas mėnuo, kai elektra biržoje mažiausiai 50 procentų brangesnė nei anksčiau. Nėra ko slėpti: dirbame nuostolingai, nes perkame elektrą brangiau, nei esame įsipareigoję parduoti vartotojams pagal sutartis”, – „Lietuvos rytui” pasakojo „Sky Energy” vadovas Evaldas Pesliakas.

Dėl „Sky Energy” ketinimų pirmadienį neeilinį posėdį sušaukė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

VKEKK dar prieš posėdį išplatino paaiškinimą, kad nusprendęs nutraukti sutartį tiekėjas privalo apie tai informuoti vartotoją ne anksčiau kaip prieš tris savaites.

Dienraščio žiniomis, panašiai gali pasielgti ir daugiau nepriklausomų tiekėjų. Vakar paskelbta, kad sutartis su vartotojais ketina nutraukti ir bendrovė „Eco Energy Systems”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)