Po Vyriausybės posėdžio paklaustas apie planus dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto, A. Butkevičius teigė: „Šiandien buvo išsakyta pozicija, kad toliau turi vykti pokalbiai tarp energetikos įmonių tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Kai bus lapkričio pradžioje ministrų pirmininkų posėdyje įtrauktas šitas klausimas, aš pristatysiu viziją, kokia turėtų būti galbūt net bendra Baltijos valstybių energetikos strategija“. Pasak premjero, į šią strategiją turėtų būti įtraukta ir Lenkija.

„Nes puikiai suprantat, kad tikslas yra sinchronizuotis į Vakarus ir norint sinchronizuotis pagal tą studiją reikalinga bus dar viena jungtis per Lenkiją, kurios ilgis yra 400 km”, - kalbėjo A. Butkevičius.

Komentuodamas švedų pateiktos studijos rezultatus premjeras pabrėžė, kad joje nebuvo įtrauktas atominės elektrinės klausimas, nes „nebuvo tokia užduotis suformuluota“ švedams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)