Naujame aukštųjų technologijų centre „L.I.G.H.T. Wings“ daugiausia vietos užims saulės elementus gaminančios bendrovės „Baltic Solar Energy“ ir „Baltic Solar Solutions“. Taip pat šiame pastate saulės modulius surinkinės bendrovė „ViaSolis“. Žadama, kad centre iki 2015 m. dirbs apie 500 žmonių.

Sveikinimo kalbą taręs premjeras A. Butkevičius džiaugėsi, kad atidarytas vienas moderniausių centrų Europoje, kokį sunku būtų rasti 1300 km spinduliu.

„Tokie centrai atsiranda dėl to, kad yra iniciatyvūs žmonės, kurie turi tikslą, ir jį stengiasi įgyvendinti bet kokia kaina. Svarbu, kad žmonės iškėlė tikslą ir žino kokiomis priemonėmis pasiekti kuo greičiau rezultatą, - kalbėjo socialdemokratas. - Kartais išgirstame, kad kapsules (statybos pradžios simbolis – DELFI) kasam, bet ar nereikės paskui langų užkalti. Bet, manau, kad kelias yra pasirinktas teisingas“.

Taip pat savo kalboje premjeras paminėjo ir į renginį atvykusį opozicijos lyderį A. Kubilių, prisidėjusį prie saulės energetikos investicinių projektų.

„Pabrėžiau, kad čia paminėtas Kubilius, nes turi būti tęstinumas įgyvendinant ilgalaikius tikslus“, - teigė A. Butkevičius.

Visorių naujame aukštųjų technologijų centre taip pat įsikurs „Kemek Engineering“, „Innovative Pharma Baltics“, „ProBioSanus“, „Litfarma“, „Altechna“.

Naujai atidarytame pastate įsikūrė ir „BOD Group“, gaminanti DVD ir Blu-ray diskus.

Iki 2015 m. pradžios visame aukštųjų technologijų centre planuojama sukurti produkcijos ir paslaugų už 0,5 mlrd. Lt. O per artimiausius ketverius metus suma turėtų pasiekti 1 mlrd. Lt. Planuojama didžiąją dalį paslaugų ir produkcijos eksportuoti.

„L.I.G.H.T. Wing” centras užima 30,2 tūkst. kv. m. plotą. „BOD Group“ investicijos į centrą iki 2015 m. sieks 150 mln. Lt (30 proc. - ES lėšos). Skaičiuojama, kad investicijos atsipirks per 5-6 metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)