LRT televizijos naujienų tarnybos kalbintų daugiabučių gyventojų nuomonės skirtingos. Vieni norėtų, kad šildymas būtų pradedamas pasirodžius pirmosioms rudeninėms darganoms, kiti, baimindamiesi didelių kainų, šildymo sąskaitų gavimą siekia atidėti kuo vėliau.

Šildymo sezono pradžia skelbiama kai vidutinė trijų parų temperatūra siekia mažiau kaip 10 laipsnių šilumos.

„Šią savaitę iš Arktinių platumų plūstelėjo šaltas oras ir nuo trečiadienio vidutinė paros temperatūra jau siekia 6–7 laipsnius šilumos. Ir ketvirtadienį buvo fiksuojamos stichinės šalnos. Šią naktį šalnos dirvos paviršiuje siekė 1–6 laipsnius šalčio“, – LRT televizijos naujienų tarnybai sakė sinoptikė Edita Gečaitė.

Nežiūrint to, kad temperatūra nukrito žemiau leistinos ribos, savivaldybės šildymo sezoną linkusios atidėti, mat jam prasidėjus socialiai remtiniems gyventojams turės būti mokamos kompensacijos. Be to, paprastai kaupiasi skolos už švietimo įstaigų šildymą.

„Galime pasakyti, kad tie gyventojai, kurie nori patys pradėti šildymo sezoną, gali pradėti jį bet kada. Jiems tik reikia priimti sprendimą ir kreiptis į savo šilumos tiekimo mazgo prižiūrėtoją, kad įjungtų šildymą, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas. – Vilniaus šilumos tinklai, „Vilniaus energija“ šilumos tiekimui yra pasiruošę nors ir nuo šiandien. Bet šiaip jau, matyt, žiūrėsime ir lauksime, kokia bus artimiausiu metu temperatūra“.

Pasak jo, paprastai šildymas įjungiamas spalio viduryje, tačiau šiemet, be abejo, tai priklausys nuo oro sąlygų.

Kauno savivaldybė taip pat neskuba pradėti šildyti: tikisi, kad po savaitės orai atšils.

„Būtų keista rugsėjo gale pradėti šildymo sezoną, o spalį sulaukti šiltų orų ir šilumą išleisti per langus. Tai tikrai neekonomiška, neracionalu būtų“, – LRT televizijai teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Panevėžyje namų šildymą žadama pradėti jau kitą savaitę.

„Panevėžio miesto savivaldybėje šildymo sezonas prasidės spalio 1–2 dienomis. (...) Ikimokyklinio ugdymo įstaigas planuojame pradėti šildyti jau paskutinę šio mėnesio dieną. Namai, kurie nenori šildytis, gali priimti sprendimą ir atsisakyti įjungti šildymą“, – sako Panevėžio savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

Sinoptikai nedidelį orų atšilimą numato tik po savaitės.