Apie pigesnę elektrą prakalbusi Kainų komisija skelbia ir kitas vartotojams palankias prognozes. Komisija apskaičiavo, kad centrinio šildymo sąskaitos šiemet gali būti kur kas mažesnės nei pernai.

„Dabar mes matome, kad vidutinė kaina mažėja 13,4 proc. visoje Lietuvoje. Tendencija yra tokia, kad miestai, kurie pereina prie biokuro - daugiau, tie, kurie šiek tiek vėluoja su investicijomis šioje plotmėje, šiek tiek mažiau mažina kainas. Bet iš esmės turime 13,4 proc. mažesnes šildymo kainas“, - sakė Kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko pavaduotojas Darius Bieška.

Komisijos skaičiavimais šildymo kainos turėtų smukti visuose miestuose, tačiau šilumos tiekėjai nėra nusiteikę taip optimistiškai ir su Kainų komisijos prognozėmis nesutinka.

„Pagal dabartinę gamtinių dujų kainą dujomis šildomų miestų gamtinių dujų kaina šilumos tiekimo įmonėms sumažėja tiktai apie 3-4 proc. Tad dujiniuose miestuose tikrai pagal šios dienos kainas apie jokius 14 proc. kalbėti negalima. Tai pavyktų, jei iš tikro pavyktų sumažinti gamtinių dujų kainą šilumos tiekėjams“, - sakė Šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Anot V. Stasiūno, praėjusį šildymo sezoną vidutinis nerenovuotame daugiabutyje esantis standartinio 60 kvadratinių metrų ploto butas gaudavo maždaug 450 litų sąskaitas už šildymą. Jei Kainų komisijos prognozės pasitvirtins, tokio buto sąskaitos šiais metais turėtų sumažėti iki 390 litų. Šildymo kainas Kainų komisija perskaičiuoja kas mėnesį, tačiau tikina, kad šildymo kainos, prasidėjus sezonui, neturėtų keistis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)