"Apžiūrėjome daug vietų, kur išgaunamos skalūninės dujos, jos yra ir prie bažnyčių, ir prie mokyklų, miestelių centruose. (Apžiūrėjome) ir patį procesą, kaip ruošiama aikštelė, gręžiniai atliekami. Vienu žodžiu, buvome supažindinti su visa technologija", - antradienį spaudos konferencijoje Seime sakė V.Gedvilas.

"Aš remiuosi tik savo nuomone, bet duok, Dieve, kad Lietuvoje rastume skalūnines dujas. Pensilvanijos valstijoje yra padaryta 6,5 tūks. gręžinių ir tie žmonės, kurių sklypuose rado skalūnines dujas pasidarė labai turtingi", - kalbėjo Darbo partijai priklausantis parlamento vadovas.

Pasak jo, vizito metu "gamtosauginiai reikalai ten irgi buvo pristatyti".

"Ten yra didžiulė kontrolė, net tą patį vandenį, kurį panaudoja išgaunant skalūnines dujas veža į tam tikras gamyklas, kur valo, atliekas panaudoja kelių tiesimui", - dėstė V.Gedvilas.

Praėjusią savaitę Aplinkos ministerijos komisija pripažino JAV energetikos kompaniją "Chevron" skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso nugalėtoja. "Chevron" turėtų žvalgyti skalūnų dujas 1,8 tūkst. kvadratinių kilometrų Šilutės-Tauragės plote vakarų Lietuvoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (364)