Prieš šio klausimo svarstymą į tarybos posėdį atvyko Vilniaus meras Artūras Zuokas, pirmąją posėdžio dalį praleidęs. Iki tol posėdžiui pirmininkavo „darbietis“ vicemeras Jonas Pinskus.

Posėdžio pertraukos metu meras trumpam pasišalino, o opoziciniai konservatoriai aiškinosi, ar A. Zuokas gali dalyvauti tarybos posėdyje. Mat savivaldybės administracija jiems patvirtino, jog yra mero potvarkis, kuriuo jis trečiadienį vienai dienai išeina atostogų. Taigi A. Zuoko apsireiškimas prieš „Vilniaus energijos“ klausimo svarstymą opozicijai sukėlė abejones – esą oficialiai atostogaujantis meras posėdyje dalyvauti neturėtų.

Beverdant diskusijoms, kavos puodeliu nešinas A. Zuokas ramiai sugrįžo į salę. Tiesa, posėdžio pirmininko vietą vėl užėmė vicemeras J. Pinskus.

„Vilniaus energijos“ investicijų planas svarstytas trumpai. Po pateikimo siūlymui pritarė 15 tarybos nariai, prieš balsavo 14, susilaikė – 5. Taigi investicijų planui nepritarta.

Tuo tarpu A. Zuokas grįžo į posėdžio pirmininko vietą.

Paklaustas, ar tebeatostogauja, meras informavo apie naują potvarkį, kuriuo įtvirtina savo grįžimą iš vienos dienos atostogų.

72,5 mln. Lt vertės „Vilniaus energijos“ investicijų planas numatomas įgyvendinti 2013-2016 m. Planą kritikuojantis konservatoriai ir „tvarkiečiai“ tvirtina, esą taip siekiama papildomai išpūsti nuomos sutartyje numatytą koncerno „Dalkia“ investicijų įsipareigojimą. Esą taip sutartyje numatytos investicijos bus gerokai viršytos, o pasibaigus sutarties galiojimo laikui savivaldybė neturės pinigų papildomų investicijų išpirkimui. Taip Vilnius esą bus priverstas pratęsti šilumos ūkio nuomos sutartį.

Tuo tarpu „Vilniaus energija“ sostinės tarybos opozicijos kaltinimus atmeta ir prisiekinėja, kad jokio sutarties pratęsimo nesiekia.

Tarybos posėdžio pradžioje konservatorius Vidas Urbonavičius siūlė „Vilniaus energijos“ klausimą išbraukti iš darbotvarkės, tačiau nesulaukė pakankamo palaikymo. Už šio klausimo eliminavimą iš tarybos darbotvarkės balsavo 14 miesto politikų, prieš – 18, o dar 4 susilaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)