Kaip rašo „Lietuvos žinios”, kaunietis nudžiugo sužinojęs, kad Europos Sąjunga (ES) finansavo projektą, kurį įgyvendinus į aleksotiškių namus pagaliau bus tiekiamas vanduo ir centralizuotai šalinamos nuotekos. Tačiau greitai džiaugsmą pakeitė nusivylimas.

Paaiškėjo, kad dalis namų taip ir netaps civilizuotais – esą namų nematyti ortofotografijoje, todėl jie ir neįtraukti į projektą, pateiktą finansuoti ES fondams.

Įmonės „Kauno vandenys” Techninio projektų skyriaus Projektų administravimo grupės vyr. projektų vadovas Gintaras Tribandis pasakojo, kad pastaruosius kelis mėnesius sulaukiama nemažai skundų iš gyventojų, sužinojusių, jog iki jų namų ribos nei vandens tiekimo, nei nuotekų šalinimo sistema taip ir nebus įrengta.

Pasak jo, ortografinė informacija atnaujinama kas penkerius metus. Todėl dalis pastatų tuo metu iš tiesų galėjo dar nestovėti, todėl jų nuotraukose ir nematyti. Esą dabar kaltų ieškoti yra beprasmiška, o ką nors pakeisti - sudėtinga.

ES finansuojamo projekto vertė - 33 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)