„Jis bando išaiškinti projekto ateitį. (…) Bendrovės atstovai pasakė, kad jie iki šiol remia ir rems šį projektą. Ir jie yra iš tikrųjų suinteresuoti. Dabar tikiuosi, kad abi šalys ir kitos valstybės ras kompromisinį sprendimą. Jeigu neras, šis projektas nutrūks“, – po susitikimo žurnalistams sakė K. Daukšys.

Jo teigimu, sprendimas yra Vyriausybės rankose ir jo laukiama iki spalio 1 d.

Pasak K. Daukšio, Lietuva tikisi, kad Japonijos kompanija pateiks pagerintą projekto variantą. Tačiau trečiadienio susitikime apie tai esą nebuvo kalbėta.

„Iki šiol jis nelabai tinka. Matyt, kad kažkokios mintys yra ir korporacijoje. Tikiuosi, kad jie padarys kažkokius pasiūlymus. Taip pat kalbėjome apie palūkanų pagerinimo galimybę. Taip pat apie tai, ar pakankamai tinkamai įvertinta aikštelės kaina Visagine. Tačiau tai nebuvo derybos, pasikeitimas nuomonėmis“, – svarstė Energetikos komisijos pirmininkas.

Jis pripažino, kad gal  Vyriausybė ir ilgai delsia apsispręsti, bet esą tai geriau nei elgtis neapgalvotai.

„Išsitraukti kardą, lėkti, mosikuoti juo ir sakyti, kad mes viską padarysime nesuskaičiavus ekonomikos, kiek kainuos energija, būtų labai neatsakinga. Šis projektas yra žvėriškai brangus, palyginti su elektros tinklais ir dujų terminalu, be to, visiems Lietuvos žmonėms jį paskui reikės išlaikyti. žmonės turi turėti aiškų atsakymą, kiek mums tai kainuos ir kokia bus energijos kaina. Geriau devynis kartus pamatuot nei penkis kartus atkirpti ir nežinoti, ką gausi. Galbūt ir per ilgai Vyriausybė užtruko, bet geriau skaičiuoti negu lėkti ir belekiant nusilaužti galvą“, – dėstė K. Daukšys.

Trečiadienį Vyriausybėje taip pat vyko premjero Algirdo Butkevičiaus susitikimas su Japonijos verslo asociacijos atstovais.

DELFI primena, kad vadovaujant praėjusiai Vyriausybei buvo nuspręsta, kad atominę elektrinę Lietuvoje statys „Hitachi“. Tačiau pasikeitus valdžiai ir patariamajame referendume visuomenei neigiamai pasisakius dėl naujos jėgainės statybų, ši Vyriausybė daugiau nei pusę metų delsia priimti galutinį sprendimą.

Anksčiau buvo skaičiuojama, kad dviejų reaktorių atominės elektrinės statyba kainuotų daugiau nei dvidešimt milijardų litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)