Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos instituto dėstytojas, buvęs energetikos viceministras ir šios srities ekspertas Romas Švedas pasveikino renginio dalyvius atvykus į Europos Sąjungos (ES) energetikos salą ir pakvietė įvertinti, kaip jie jaučiasi atvykę į ES energetikos salą, nes tai – fenomenali situacija ES.

„Energetikai yra skiriama iš tiesų daug dėmesio, - pradėjo jis. - Kalbant apie energetiką, norėčiau priminti, kad mes esame energetinėje saloje ir jus pakviesti įvertinti, kaip jaučiatės energetinėje saloje.“

Tačiau energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius savo kalba akcentus sudėliojo kitaip.

„Energetika tik neseniai yra tapusi bendros Europos sąjungos politikos dalimi, o pažanga yra esminė“, - kalbėjo ministras.

Jis priminė, kad Lietuva su partneriais iš ES įgyvendina ne vieną projektą, kurio tikslas – užtikrinti šalies energetinę nepriklausomybę, bei nurodė, kad energetikos salų neturi likti iki 2015 m. pabaigos.

DELFI skelbė, kad Europos Sąjungos vadovai 2011 metais sutarė, kad bendra ES energetikos rinka turi būti sukurta iki 2014 metų, o energetinių salų turi nebelikti iki 2015 metų, tačiau Europos Komisijos Energetikos generalinio direktorato Didmeninės prekybos rinkos, elektros ir dujų padalinio vadovė Inge Bernaerts pernai gruodį sakė „neturinti iliuzijų“, jog iki šių terminų planai bus tobulai įgyvendinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)