Pasak užeigos savininko, daugiausia karšto vandens „Gandralizdyje“ sunaudoja klientai, plaudami rankas. Taip pat nemažai vandens išleidžiama tvarkymuisi.

„Pamainoje dirba apie 10 žmonių. Turime ir dušą jiems. Todėl ir čia daug karšto vandens susinaudoja“, - pasakojo verslininkas.

Prieš trejus metus A. Kirdeikis sumanė išbandyti saulės siūlomą nemokamai energiją. Vyras ant nuožulnaus maitinimo įstaigos stogo įmontavo tris po du kv. m saulės elementus.

„Mačiau, kaip visoje Europoje žmonės naudoja tokius elementus. Mes sunaudojame daug karšto vandens, todėl sugalvojome patys įsirengti“, - apie kilusią idėją šildytis vandenį saulės energija kalbėjo panevėžietis.

Vyras pasakojo, kad prieš trejus metus į saulės elementus jam teko investuoti 12 tūkst. Lt. Nors pašnekovas džiaugėsi saulės suteikiama energija, visgi užeigos savininkas pripažino, kad lietuviškos saulės nepakanka per mėnesį apie 50 l karšto vandens pašildyti.

„Turiu boilerį, kurio talpa 300 litrų. Dalį vandens šildo saulė, o kiek pritrūksta prišildau dujomis“, - pasakojo A. Kirdeikis.

Užeigos vadovas pasakojo vieną dieną pabandęs eksperimentuoti, kiek visgi vandens prišildo saulė.

„Vieną rytą išjungiau dujas ir tik apie 3 val. po pietų virtuvė pradėjo sakyti, kad pradėjo šalti vanduo. Taigi apie pusdienį mes dirbame vien su saulės energijos pašildytu vandeniu“, - teigė vyras.

Nesigailintis, kad pasinaudojo inovacijomis, A. Kirdeikis prasitarė mąstantis ir dar apie vieną saulės elementą.

„Gal atskiram žmogui būtų ir perteklius to karšto vandens, bet mums tai labai naudinga“, - pridėjo panevėžietis.

„Gandralizdžio“ savininkas pasakojo, kad ir žiemą pavyksta pasinaudoti saule šiltam vandeniui.

„Saulėtą dieną vis vien gerai užkaitina. Pamenu, kurią tai dieną buvo lauke -4, bet saulė švietė. Elementai tamsūs, tai net ir šaltam orui esant veikia“, - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)