Susitikime buvo aptarti projektų B1 (Laikinoji panaudoto branduolinio kuro saugykla) ir B234 (Kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo kompleksas) vykdymo eiga, esamos problemos ir galimi tolimesni žingsniai sprendžiant problemas.

Ministras pabrėžė, kad yra padaryta didelė pažanga sprendžiant projekto B1 įgyvendinimo klausimus ir liko tik keli spręstini techniniai klausimai. Pasak jo, ir toliau yra būtinas abiejų šalių aktyvesnis bendradarbiavimas ieškant sprendimų ir užtikrinant kuo spartesnį projektų įgyvendinimą.

Susitikimo metu aptartos branduolinės energetikos aktualijos. Ministras pabrėžė, kad Lietuvos prioritetas yra užtikrinti savarankišką elektros gamybą, energetinių išteklių diversifikavimą ir susijungti su Kontinentinės Europos tinklais sinchroniniam darbui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)