Jaroslavas Neverovičius sakė, jog kitą savaitę vyksiančioje IAE donorų konferencijoje neturėtų būti priimta drastiškų sprendimų.

„Pats svarbiausias tikslas – turėti sąžiningą, atvirą diskusiją, kur būtų suteikta proga ministerijai ir IAE pristatyti visų darbų progresą. Nesitikime drastiškų sprendimų į vieną ar į kitą pusę, tačiau manome, kad toliau dirbant tokiais tempais turėtume neužilgo turėti rezultatus, galbūt ir vieno iš probleminių projektų finansavimo atšaldymą“, – sakė J. Neverovičius.

Su IAE generaliniu direktoriumi Dariumi Janulevičiumi pastaruoju metu BNS nepavyksta susisiekti.

Europos donorai, finansuojantys pernai laikinai sustabdę vieno didžiausių projektų finansavimą, birželį spręs, ar jį atnaujinti.

2012 metų gruodį buvo įšaldyta 193 mln. eurų (666 mln. litų) pradinės vertės laikinajai panaudoto branduolinio kuro saugyklai (B1) ir nurodyta iki šių metų kovo pabaigos susitarti su Rusijos kapitalo Vokietijos bendrove „Nukem“ dėl kuro konteinerių kokybės.

Europa spaudžia Lietuvą kuo greičiau susitarti su Ignalinos atominės elektrinės uždarymo darbus atliekančia „Nukem Technologies". Priešingu atveju pinigai gali nukeliauti kitur.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)