Vilniuje posėdžiausianti šio banko direktorių valdyba turėtų patenkinti bendrovės prašymą paskolinti 87 mln. eurų (300 mln. litų).

Šiuos pinigus „Klaipėdos nafta“ naudos terminalo krantinės ir dujotiekio atšakos statybai ir suskystintosioms dujoms pirkti. „Klaipėdos naftai“ gavus šią paskolą, Vyriausybė dar turėtų suteikti 400 mln. Lt garantiją.

Į Europos investicijų banką (EIB), finansavusį ne vieną svarbų Lietuvai projektą, „Klaipėdos nafta“ kreipėsi žlugus trijų komercinių bankų konsorciumui, dalyvavusiam maždaug 400 mln. Lt paskolos konkurse.

„Kiek supratau iš pokalbių, jie yra nusiteikę pozityviai ir [ketina] priimti mums palankų sprendimą. Tai būtų 300 mln. Lt, ir manau, kad skolinimosi kaštai tada būtų mažesni, palyginti su skolinimusi komerciniuose bankuose.

[Kiek būtų mažesni], mes apie tai nekalbėjome, bet čia yra ir pasitikėjimas mūsų valstybe [klausimas], nes mes su EIB bendradarbiaujame labai stipriai. Jie yra finansavę daugelį projektų – tokių, kaip Vilniaus oro uostas, Klaipėdos jūrų administracijos kai kurie projektai, geležinkelio projektai. Savavaldybės gauna didžiulę paramą įgyvendindamos tarptautinius projektus“, – sakė premjeras Algirdas Butkevičius.