Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius žurnalistams teigė neketinantis komentuoti „špargalkės“. Taip ministras įvertino“ žiniasklaidos paviešintą memorandumo tekstą, kuriuo Lietuvai siūloma sudaryti ilgalaikę sutartį su „Gazprom“ ir pristabdyti vadinamojo trečiojo energetikos paketo įgyvendinimą.

„Joks memorandumas nėra pasirašytas. O komentuoti „špargalkių“, kurios pasirodė spaudoje, tikrai nenorėčiau. Nes tą galėjo parašyti bet kas, bet kada. Ir bet ką galėjo ten sau pasirašyti. Tikrai nenoriu komentuoti. Tikrai tokių popieriukų nekomentuosiu“, - kalbėjo J. Neverovičius.

Portalo vz.lt paviešinto teksto komentuoti nenori ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. „Aš nekomentuoju riboto naudojimo dokumentų ir ta tema nekalbu“, - žurnalistams teigė L. Linkevičius.

Riboto naudojimo dokumentams paprastai priskiriami vienokia ar kitokia slaptumo žyma paženklinti dokumentai.

A.Butkevičius: „Gazprom“ pasiūlyme nieko naujo nepamačiau

Premjeras Algirdas Butkevičius dar praėjusią savaitę apskritai neigė pranešimus apie šį „Gazprom“ pasiūlymą. Jis penktadienį tikino, kad jokių pasiūlymų iš „Gazprom“ apskritai negauta. Pirmadienį Vyriausybės vadovas jau pripažino, kad toks dokumentas buvo gautas.

„Užkulisinių žaidimų jokių nėra. Šitas dokumentas, su kuriuos susipažinau šiandien... Aš manau, tie dalykai buvo žinomi labai seniai. Ir apie tai buvo kalbama, aš manau, ne viename susitikime“, - žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo teigė A. Butkevičius.

Pasak jo, tokias sąlygas „Gazprom“ kėlė dar iki jo vizito į Sankt Peterburgą, kurie Lietuvos premjerą priėmė Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas.

„Šitas dokumentas yra „E.On“, kiek žinau, kalbantis su energetikos ministru. (...) Vienas dokumentas buvo Užsienio reikalų ministerijoje, kitas Prezidentūroje, kitas Vyriausybėje. Tai niekas jo nesureikšmino ir niekas į tokį dokumentą nekreipė dėmesio. (...) Sankt Peterburge, susitinkant su ponu D. Medvedevu, jau aiškiai buvo pasakyta pono D. Medvedevo, kad jie nebekelia jau trečiojo energetikos paketo klausimo. Tai tas dokumentas yra kaip niekinis – ir viskas“, - tęsė premjeras.

Paklaustas, kodėl ministras J. Neverovičius „niekinį“ dokumentą pažymėjo slaptumo grifu, A. Butkevičius pasiūlė to pasiteirauti paties Energetikos ministerijos vadovo.

Anot premjero, tokie reikalavimai nebuvo keliami ir Sankt Peterburge vykusio susitikimo su „Gazprom“ vadovybe metu.

A. Butkevičiaus žodžiais, su D. Medvedevu sutarta dujų kainos klausimus patikėti abiejų šalių ekspertams. „Buvo pasakyta, kad tai yra ekspertų lygio diskusija. Bet mes išsakėme vieną pagrindinį norą: kad Lietuvos žmonėms dujų kaina būtų sumažinta. Ir antras – kad trečias energetikos paketas nebus keičiamas. Ir ponas D. Medvedevas aiškiai pabrėžė, kad jis supranta valstybės pasirinkimą ir apsisprendimą“, - dėstė premjeras.

Jis taip pat pareiškė manantis, kad tokių dokumentų viešinimas gali pakenkti deryboms su „Gazprom“.

„Jeigu mes kalbėsime apie tai, kas jau pasibaigę. Ir mes viešinsim, kad tai yra kažkas paslaptingo, tai tikriausiai mes patys ir apsunkinsime tas derybas ekspertų lygyje“, - tvirtino A. Butkevičius.

„Jeigu vyks tas, kas vyksta, tai tada bus blogiau“, - reziumavo premjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)