Finansų ministerija informuoja, kad naująją VAE valdybą sudaro Energetikos ministerijos Teisės skyriaus viena iš vadovių Agnė Kairytė, „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas, Ūkio ministerijos Įmonių teisės ir viešųjų pirkimų politikos departamento direktorė Audronė Railaitė, VAE generalinis direktorius Rimantas Vaitkus ir Aušra Vičkačkienė, Finansų ministerijos Turto valdymo departamento direktorė.

Finansų ministerija naujajai valdybai pavedė iki šių metų gegužės pabaigos parengti ir pateikti siūlymus dėl VAE įmonių grupės valdymo struktūros pakeitimų bei valdymo ir kontrolės sistemos modelio, užtikrinančio visos grupės įmonių veiklos efektyvumą ir skaidrumą, įdiegimo.

VAE įmonių grupę šiuo metu sudaro bendrovė „VAE SPB“, elektros gamybos bendrovė „Lietuvos energija“ su jai priklausančiomis Lietuvos elektrine, Kauno hidroelektrine ir Kruonio hidroakumuliacine elektrine, skirstymo veiklą vykdanti bendrovė „Lesto“ bei jų dukterinės bendrovės.

Anksčiau Ūkio ministerijos rengtame valdybos narių sąraše buvo kitos pavardės. Neliko ne tik R. Juozaičio su A. Zaremba, bet ir ūkio viceministro Mariaus Busilo, kaip nepriklausomais atstovais siūlytų Virginijos Sirevičienės ir Manto Zalatoriaus.

DELFI primena, jog dėl naujos VAE valdybos buvo kilusi politinė audra. Opoziciniai konservatoriai piktinosi tiek R. Juozaičio sugrįžimu į energetikos olimpą, tiek interesus supainiojusio A. Zarembos delegavimu į tokias pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)