„Vasario 27 d. 15:30 val. duomenimis, į „Lesto“ su prašymais ar kitais reikalingais dokumentais plėtotojai kreipėsi iš viso dėl 1,8 tūkst. saulės jėgainių projektų. Beveik visiems reikalingus dokumentus „Lesto“ yra parengusi, bendrovėje procesai vyksta sklandžiai ir operatyviai. Apie parengtus dokumentus „Lesto“ saulės jėgainių plėtotojus informuoja telefonu ir elektroniniu paštu“, - patvirtino „Lesto“ atstovas ryšiams su visuomene Ernestas Naprys.

Ketvirtadienio ryte, apytiksliais duomenimis, maždaug 502 projektų plėtotojai jau buvo pervedę pinigines lėšas, bendra jų suma sudarė 6,7 mln. Lt.

Sausį skelbtais Energetikos ministerijos duomenimis, buvo išduoti 5,289 tūkst. leidimai saulės energetikai plėtoti, dar apie 10 tūkst. buvo priimta, bet neišnagrinėta.

Už 1 kW galios saulės jėgainių statytojai turi „Lesto“ pateikti 500 Lt užstatą, tad už 30 kW tai jau - 15 tūkst. Lt.

Penktadienis – paskutinė diena

„Lesto“ dar nėra tiksliai įvertinusi, kiek tiksliai saulės gamintojų yra tinkamai pateikę garantijas – pervedę pinigines lėšas, pateikę banko garantijas ir susitvarkę reikiamus dokumentus“, - dėstė E. Naprys.

Bendrovė primena, kad penktadienis, kovo 1 d. imtinai, yra paskutinė diena visoms procedūroms susitvarkyti.

„Būsimi energijos iš saulės gamintojai turi ne tik pateikti banko garantiją ar piniginių lėšų pervedimą, bet ir, priklausomai nuo projekto stadijos, pasirašyti sutarčių pakeitimus, sutartis, prašymus dėl užtikrinimų priėmimo, ketinimų protokolo sudarymo ir prijungimo sąlygų išdavimo“, - vardijo E.Naprys.

Bendrovė visiems būsimiems gamintojams siūlo pateikti dokumentus ir garantijas elektroniniu paštu, o iki kovo 31 d. originalius dokumentus bus galima pristatyti į artimiausią klientų aptarnavimo centrą.

Skelbta, kad elektros tinklų operatorius „Lesto“ ir keli tūkstančiai saulės energetikos plėtotojų pavasario nelaukia: jiems iki kovo 1-osios reikia skubėti susimokėti garantinį įnašą „Lesto“ kaip užstatą, kad jie tikrai ketina statyti jėgaines. Galutinis terminas – iki kovo 1 d.

Vasario antroje pusėje buvo galutinai įtvirtintas apynasris saulės energetikos plėtrai: nors teoriškai lieka galimybė statytis mažas saulės elektrines, atsinaujinančios energetikos atstovai sako, kad realių galimybių tam nebelieka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)