Vasario 22 d. IAE vykusiame A.Merteno susitikime su premjeru Algirdu Butkevičiumi „Rusatom Overseas“ viceprezidentas informavo premjerą apie elektrinės uždarymo projekte iškilusias problemas.

Jis pabrėžė, kad siekiant išvengti sudėtingų technologinių procesų stabdymo ir galimo neatsiskaitymo su rangovais už jų atliktus darbus, šiuo metu pagal projektą B1 tęsiami darbai yra finansuojami Rusijos bendrovių lėšomis.

Susitikime su premjeru taip pat aptarti klausimai, susiję su galimu dvišaliu bendradarbiavimu atominės energetikos srityje.

IAE: uždarymas finansuojamas tik ES lėšomis

Ignalinos atominė elektrinė (IAE) teigia, kad visas IAE eksploatacijos nutraukimo procesas išskirtinai finansuojamas ES lėšomis.

„Atsižvelgiant į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl Valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės (IAE) įgyvendinamo eksploatacijos nutraukimo projekto B1 (Laikinoji panaudoto branduolinio kuro saugykla) darbų finansavimo užsienio bendrovių lėšomis, pakartotinai informuojame, kad visas IAE eksploatacijos nutraukimo procesas išskirtinai finansuojamas ES lėšomis“, – rašoma IAE išplatintame pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad pagrindiniai projektai B1 (Laikinoji panaudoto branduolinio kuro saugykla), B234 (Kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo kompleksas) – finansuojami išskirtinai Tarptautinis Ignalinos eksploatavimo nutraukimo rėmimo fondo, administruojamo Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) bei nuosavomis IAE lėšomis.

IAE uždarymo projektą B1 įgyvendina Vokietijos bendrovė „Nukem Technologies“, valdoma Rusijos valstybinės korporacijos „Rosatom“.

Rusijos valstybinio koncerno "Rosatom" įmonė "Atomstroyeksport" valdo Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektą vykdančios Vokietijoje įsikūrusios bendrovės "Nukem" 100 proc. akcijų.

Bendrovė „Rusatom Overseas“ įkurta 2011 metais siekiant plėtoti rusiškas branduolines technologijas pasaulio rinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)