„Prausiausi duše, buvau visas muilinas ir staiga dingo vanduo“, – kuriozinę situaciją prisiminė kaunietis Andrius Ravka.

Jo teigimu, vanduo dingo apie 7 val. ryto. Kodėl gyventojai liko be vandens, A. Ravka sužinojo, kai jam paskambino namo pirmininkė ir paprašė patraukti automobilį, nes jis trukdė avarinės tarnybos transportui privažiuoti.

„Visas mūsų kiemas plaukė, šalimais esančio namo kiemas irgi buvo pilnas vandens“, – pasakojo sunerimęs A. Ravka.

Bendrovės „Kauno vandenys“ Vandentiekio avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas portalui kaunodiena.lt sakė, kad trūko vandentiekio kvartalinė linija.

„Gyventojai labai operatyviai informavo apie avariją. Atvykę iškart atjungėme vandens tiekimą šiam daugiabučiui“, – teigė R. Stunžėnas.

Šiuo metu prie daugiabučio pluša darbininkų brigada. Jie kieme iškasė milžinišką duobę, kad galėtų prisikasti prie vamzdžio.

„Žiemos metu aptikti tikslią avarijos vietą būna labai sunku, nes trūkus vamzdžiui dėl įšalo vanduo prasiskverbia ten, kur randa laisvą plyšį. Gerai, kad šį kartą jau žinome tikslią vandentiekio avarijos vietą“, – sakė darbininkai.

Jų teigimu, sutvarkius vamzdį, kelio danga bus aptvarkyta, bet naują asfaltą ketinama pakloti pavasarį, kai atšils.

Anot R. Stunžėno, šioje vietoje vamzdžiai pakloti prieš 30 metų, jie jau seniai susidėvėję. „Sovietmečiu kloti vamzdžiai nėra atsparūs mūsų žiemiškiems orams, dabar klojami patikimesni vamzdžiai“, – tikino pašnekovas.

Lygiai prieš metus šalia to paties namo jau buvo trūkęs vamzdis, tada gyventojai be vandens buvo likę kelias dienas.

„Tikriausiai čia tik sutapimas“, – svarstė R. Stunžėnas.

Po pietų avarinės tarnybos viršininkas portalą kaunodiena.lt informavo, kad vandens tiekimas gyventojams buvo atnaujintas 11.30 val.

„Kas nespėjo iš ryto nusiprausti, jau gali tai padaryti“, – nuramino R. Stunžėnas.

Darbuotojams kilo problemų, norint užpilti iškastą duobę. „Įvažiavimas į kiemą yra nenuvalytas nuo sniego, todėl mūsų technikai nepavyko privažiuoti. Reikia išvežti likusį gruntą, o duobę užpilti sausu žvyru ir skaldele“, – teigė R. Stunžėnas.

Viršininkas užsiminė, kad darbininkai bent jau laikinai tuo pačiu gruntu užpylė duobę ir pastatė apsaugines tvorelės, jog gyventojai neįkristų. O kitą savaitę duobė bus normaliai sutvarkyta.