„Lietuvai itin svarbu žinoti, kokie ištekliai glūdi jos gelmėse, nes tai gali būti didelis žingsnis energetinio savarankiškumo link. Svarbiausia, kad visi tolimesni žingsniai būtų suderinti su visuomenės interesais bei aplinkosaugos principais“ – susitikime kalbėjo J. Neverovičius.

Pasak ministro, savo programoje Vyriausybė įsipareigojo atlikti skalūnų dujų žvalgybą, o ateityje, kai tam bus tinkamai pasirengta – spręsti ir jų gavybos klausimus, todėl turime palaikyti naujas inovatyvias galimybes mažinti mūsų suvartojamų energijos išteklių kainas. Naujų projektų įgyvendinimas sukuria naujas darbo vietas, pritraukia investicijas, o taip pat į Lietuvą ateina naujos technologijos ir brangiai kainuojančios žinios.

J. Neverovičius akcentavo, kad ruošiantis pradėti žvalgybą ir ją vykdant, turi būti vykdomas aktyvus dialogas su visuomene ir vietos bendruomenėmis. Anot ministro, itin svarbu, kad vietos gyventojams būtų pateikta visa informacija apie būsimų darbų eigą, poveikį aplinkai ir atsakyta į visus juos dominančius klausimus.

„Chevron“ atstovas pabrėžė, kad vykdydama energetinių išteklių žvalgybą Lietuvoje, bendrovė ypač didelį dėmesį skirs darbų saugai, atsižvelgs į visus aplinkosauginius reikalavimus ir sieks kuo glaudesnio dialogo su visuomene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)